top of page

NYHETER

Vårt twist på kladdkaka med salt chokladkolatäcke


Ingredienser

Kladdkaka:

100 g smör

2 ägg

1 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker


Chokladkolatäcke:

1,5 dl vispgrädde

1 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

1 msk smör


Börja med kladdkakan! Smält smöret i en rymlig kastrull och rör därefter ner alla ingredienser direkt i kastrullen. Häll i smörad och bröad kakform (ca 24 cm i diameter). In i ugnen och låt kakan grädda i ungefär 15 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men fast upptill.


Under tiden kakan är i ugnen är det perfekt att göra chokladkolan. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka under omrörning tills smeten tjocknar och blir trögflytande.


Låt kakan svalna och bre därefter ut chokladkolan över. Garnera med Saltverk Licorice salt och hallon, vinbär och jordgubbar. Avnjuts med fördel tillsammans med en god vaniljglass!

bottom of page