top of page

VÅRA VARUMÄRKEN

saltverk logo-01.jpg

Hållbart flingsalt från Island.

2011 grundades Saltverk med ambitionen att erbjuda hållbara och handgjorda produkter av högsta kvalitet. Idag används Saltverk av många välrenommerade restauranger och av matintresserade människor som vill ha kvalitativa och hållbara saltprodukter som går att ställa direkt på bordet.

Saltverk använder en 200 år gammal produktionsmetod och har sin anläggning vid de isländska västfjordarna, närmare bestämt vid Reykjanes, där två fjordar möts omgivna av höga berg. Reykjanes har ett rent havsvatten som lämpar sig väl för att utvinna salt och ligger precis den nordatlantiska strömmen möter Isafjardardjup, den djupa isfjorden. Geisrarna som platsen fått sitt namn av är aktiva och finns över hela Reykjanes.

 

Genom hela processen använder Saltverk sig av det 93 grader varma vattnet från gesiern, och detta vatten används genom alla processer i salttillverkningen, vid föruppvärmning, kokning och torkning av saltet. Geotermisk värme är den enda energikällan som används, vilket innebär att man inte lämnar något klimatavtryck och inga Co2 eller CH4-utsläpp.

Saltverk är en av få fullständigt hållbara leverantörer av havsflingsalt i världen.

bottom of page